Kegelen

Een avondje scoren met kegelen

Yes negen hout! Dat is de ultieme score die je kunt behalen met het omver mikken van kegels. In plaats van een zappende avond op de bank, gaan de voetjes van de vloer bij het modernste kegelhuis van Noord-Holland.

Kegelen is gezellig, goed voor de beweging en ontspant. Het is een verantwoorde vrijetijdsbesteding en een sociale bezigheid die uitdaagt tot winnen. Het spel is laagdrempelig, zowel jong en oud kan het spelen. Hoe leuk is het om samen met je (klein)zoon of -dochter een kegeltje te knappen?

Van stenen, naar kogels, naar kegels

Heel lang geleden begonnen ze in Egypte met het rollen van stenen. Pas rond 1200 is het kegelen naar Nederland gekomen en werden de stenen vervangen door kogels en vervolgens door houten kegels. Ook toen al waagden mensen graag een gokje, dat werd niet getolereerd, dus het kegelen was een tijdje van de baan. Eind 16e eeuw werd het spel weer toegestaan. In veel kroegen kon men een flink robbertje kegelen op een heuse kegelbaan. Dat was een mooi steady begin van een vermakelijk gezelschapsspel, dat zich later van de kroeg naar eigen kegelclubs verplaatste. Zo ontstond in 1906 de ‘Alkmaarse Kegelvereniging’, de grootste van Nederland. De zes nieuwe kunststofbanen zijn sinds kort volautomatisch en voorzien van elektronische scoreborden. Dat maakt ons tot één van de modernste kegelbanen van ons land.

Duim in de bal, arm lang langs het lijf, bal laag, aanlopen, focus en richten! Cheers!

Proeven van het kegelen

Je kunt ongedwongen en spelenderwijs proeven van de kegelsport in Alkmaar. Zowel de inspanning als ontspanning komt aan bod tijdens de kennismaking. Met inzicht en vaardigheid wordt het spel des te leuker. Zo kun je geanimeerd en vol trots proosten op een zinvolle en vooral gezellige middag of avond. Mocht je vervolgens een lidmaatschap overwegen, kun je je als nieuw lid aansluiten bij een clubje waar je je thuis voelt. Leden spelen van maandag tot en met donderdag. Heb je interesse, we vernemen het graag.

Meld je aan via het secretariaat van Vereniging Kegelclubs Alkmaar. Ook kun je hier uiteraard terecht voor meer informatie www.alkmaarskegelhuis.nl of info.vka@icloud.com

Feesten en kegelen

U kunt een kegelbaan huren van vrijdag tot en met zondag. Victorie Plaza faciliteert ook in feestmomenten in combinatie met kegelen. Zowel voor business als privé-gelegenheden. De feestelijke activiteiten zijn mogelijk van vrijdag tot en met zondag. Om een kegelbaan te reserveren kunt u ons uiteraard altijd bellen of u stuurt ons een email.